en | fr | +

Real journalism

— making sense of the world around us

en | fr | +

Real journalism

— making sense of the world around us

2019

Në kutinë e veglave të Andre Gorz-it

NGA ALIOCHA WALD LASOWSKI Në në fjalim  të  pazakontë të vitit 2005 dhe që është botuar sot,(1)...

Xholi i eurofilëve britanikë

“Të ndalojmë Brexit-in”: i tillë ishte sllogani i liberal-demokratëve britanikë gjatë fushtaës për zgjedhjet europiane të majit 2019. Me rastin e këtyre...

Ankaraja dhe Moska, një lojë e kopjuar në Siri

Më 9 tetor, ushtria turke, e mbështetur prej milicisë aleate siriane, hyri duke kaluar nëpër pika të shumta nga verilindja e...

Në Afrikën e Jugut, toka nuk e thith gjakun

Kongresi Kombëtar Afrikan (KKA) fitoi zgjedhjet e përgjithshme të 8 majit të kaluar në Afrikën e Jugut, dhe kjo nuk ishte ndonjë...

Shtypja në emër të meritokracisë

Emërimi i Sinbad Sonkit për të udhëhequr Drejtorinë e Financave dhe Buxhetit në Kamenicë është përcjellë me jo pak kritika. Argumenti...

Si të eksplorojmë demokracinë liberale?

Kjo sagë filloi në një ditë vjeshte të vitit 1998, në një kafene në qendër të Beogradit. Pjesa më e madhe...

Në Rusi, kamzhiku i dhunës shtëpiake

Ato vuajnë deri në njëzet vjet burg. Fajtore për vrasje me paramendim, zonjushta Krestina, Anxhelina dhe Maria Kaçaturian presin procesin si...

Muret e padukshme

Mungesa e perspektivës evropiane për Ballkanin Perëndimor, të rivëne në pikëpyetje së fundi me « Jo »-në e Bashkimit Evropian për hapjen e...

Latest news

Shqipërisë i mungon një e majtë sociale

Përmes një interviste të rrallë, ish-ministrja e Punëve të Jashtme të Shqipërisë rikthehet për publikun ku...

Pasionet evropiane për pavarësinë e Greqisë

« Kush e mban mend sot emocionin e ngjallur nga emri i Greqisë nga 1821 në 1829? »,...

Stomatologjia e pabarazisë sociale

Në vitin 1970, një dentist i ri nga qyteza Autun,i frymëzuar nga ngjarjet e Majit ‘68,...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you

Alexeï Navalny, opozitari që pengon Putinin

« Beteja heroike e Navalny nuk...

Pasojat e krizës në jetën bashkëshortore

"Jemi në vitin 2009 dhe të...

U dridh mali, polli miu!

“U dridh mali, polli miu” –...