en | fr | +

Real journalism

— making sense of the world around us

en | fr | +

Real journalism

— making sense of the world around us

Prill

“Kufizimi i të drejtave dhe lirive Kushtetuese, në kushtet e pandemisë”

Nga Av. Jonida Doku E ndikuar nga komunikimet publike, që në disa raste cilësojnë padashje por gabimisht “gjendjen e...

Teatri Kombëtar… “The show must go on”

Prej datës 9 Prill, Teatri Kombëtar ka zhvilluar aktivitetin e tij online përmes mediave sociale facebook, instagram dhe youtube.Si gjithmonë orari i...

Të kapësh botën pa e ndryshuar pushtetin

Gjatë dekadës së kaluar, shuma e shpenzuar për ndihmë humanitare në të gjithë botën është pesëfishuar. Ajo kap tani vlerën prej...

Gripi i Hong Kongut në Shqipërinë e mbyllur hoxhiste

Pandemia e Covid-19 zgjon kujtime të dhimbshme në Shqipëri. Në vitin 1968, në mes të revolucionit kulturor, gripi i Hong Kongut...

Lufta e Parë Botërore : Malaria në Frontin e Selanikut

Kur gjenerali Sarrail zbarkoi me trupat e tij në Selanik, ai nuk e dinte se do të përballej me një tjetër...

Gjeopolitika e akullthyesve

Disa orë para dorëheqjes së tij, më 15 janar, kryeministri rus Dmitri Medvedev nënshkroi një çek me vlerë 127 miliardë rubla...

Tatëpjeta amerikane në Afganistan

Më 29 shkurt, z.Zalmay Khalilzad për Shtetet e Bashkuara dhe mullahu Abdul Ghani Baradar për talebanët, nënshkruan më në fund në...

Të rishpikësh njerëzimin…

Në shfaqjen e saj të fundit, G 5, Rocio Berenguer propozon "legjislacionin e parë botëror ndërmjet specieve" për ta siguruar të...

Latest news

Shqipërisë i mungon një e majtë sociale

Përmes një interviste të rrallë, ish-ministrja e Punëve të Jashtme të Shqipërisë rikthehet për publikun ku...

Pasionet evropiane për pavarësinë e Greqisë

« Kush e mban mend sot emocionin e ngjallur nga emri i Greqisë nga 1821 në 1829? »,...

Stomatologjia e pabarazisë sociale

Në vitin 1970, një dentist i ri nga qyteza Autun,i frymëzuar nga ngjarjet e Majit ‘68,...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you

Borgjezia intelektuale, një elitë trashëguese

Në verën e vitit 1957, sociologu...

Koha për rihapje

Shqipëria është në javën e shtatë...

Një Brexit për asgjë?

Vendimi britanik për t'u larguar nga...