en | fr | +

Real journalism

— making sense of the world around us

en | fr | +

Real journalism

— making sense of the world around us

Bllogjet

“Heshtni !”

Më 9 janar 2021, njëmbëdhjetë ditë para përfundimit të mandatit të z.Donald Trump, përderisa e patën braktisur edhe disa republikanë, Twitter...

Shqipëria e Referendumeve të ndaluara

Gjendur në dekadën e tretë të tranzicionit demokratik, Shqipëria po përpëlitet nga efektet e reformave neoliberale të kryera përgjatë viteve 90’,...

Pse e kemi të vështirë ta shkruajmë historinë tonë?!

Pak ditë më parë, një profesori të Universitetit të Gjirokastrës i duhej ta bënte një përçapje të madhe ndër mediat tiranase...

Për një parti të re të majtë

E vetmja gjë, që mund të mësojmë nga historia është se nuk mësojmë asgjë nga historia’- Hegel (‘The only thing that we...

Kush do do të jetë armiku i radhës?

Kartolina e urimit të fundvitit e z.Anders Fogh Rasmussen nuk e priti Vitin e Ri. Ish-Sekretari i përgjithshëm i Organizatës së...

Makineria e së keqes

E ballafaquar me probleme shëndetësore, ekologjike, ekonomike dhe sociale, shoqëria franceze po merr goditje edhe në formën e sulmeve terroriste. Prandaj...

“Çunat e lagjeve” mes ligjit, shoqërisë dhe politikës

Ditën e nëntë dhjetorit, kryeqyteti u zgjua me një pështjellim që në orët e vona të mbasdites, si rrallë herë u...

Një rezultat që nuk do të pranohet

A kemi të bëjmë thjesht me produkt të një klime të nxehtë politike? Sido që të jetë, tashmë pothuajse pak njerëz...

Latest news

Shqipërisë i mungon një e majtë sociale

Përmes një interviste të rrallë, ish-ministrja e Punëve të Jashtme të Shqipërisë rikthehet për publikun ku...

Pasionet evropiane për pavarësinë e Greqisë

« Kush e mban mend sot emocionin e ngjallur nga emri i Greqisë nga 1821 në 1829? »,...

Stomatologjia e pabarazisë sociale

Në vitin 1970, një dentist i ri nga qyteza Autun,i frymëzuar nga ngjarjet e Majit ‘68,...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you

Kush do do të jetë armiku i radhës?

Kartolina e urimit të fundvitit e...

Fshirja e kujtesës

Në mesin e të dy Luftërave...